Welkom op de website van dispuut JOOST!

U heeft zojuist een zeer wijze keuze gemaakt! Namelijk het raadplegen van de website van dispuut JOOST, het Oudste en Goudste dispuut der Navigators Studentenvereniging Amsterdam.

Misschien vraagt u zich af waarom de naam van ons dispuut JOOST is. Een terechte vraag, waarop ‘Joost mag het weten’ een voor de hand liggend antwoord zou zijn. Toch is dit niet de geschiedenis achter onze naam en trots. Lees gerust verder! De naam JOOST komt van een in Keulen geboren dichter die het grootste deel van zijn leven in Amsterdam woonde, de shakespeare van Nederland: we hebben het natuurlijk over Joost van den Vondel. De grootste schrijver en dichter die Nederland gekend heeft, ook wel bekend als ‘de prins der dichters’.

De oorsprong van JOOST is dan ook logischerwijs terug te vinden naast het grootste park in Amsterdam, het Vondelpark. Voor de oprichting van NSA werden hier kringen gehouden op onze voormalige dispuutslocatie, VE90. Deze dispuutslocatie is dan ook de plek waar de wortels van ons dispuut terug te vinden zijn. Toen NSA in 2004 overstapte van een kringhuisstructuur naar een disputenstructuur, vond JOOST als dispuut zijn oprichting. Tijdens de befaamde AV is toen JOOST als eerste dispuut ingehamerd, wat ons met recht het oudste dispuut der NSA maakt. In de jaren die volgden vonden wij ons thuis dicht naast ons aller Joost in VE90, direct aangrenzend aan het Vondelpark. Sinds 2012 vindt onze dispuutsavond plaats in de Oude Lutherse Kerk aan de Handboogstraat nabij het Spui, waar naast de Bijbelstudies ook menig kerstdiner heeft plaatsgevonden. Een prachtige locatie in het hart van Amsterdam waar menig diep gesprek is gevoerd en voortreffelijke dispuutsmaaltijden zijn gekookt, op een paar luttele minuutjes fietsen van de borrel met heel NSA!

We verwelkomen u graag bij JOOST! Vul ook gerust het contactformulier in om een keer langs te komen en de sfeer te proeven!

Dispuut JOOST